Systemisch coachen

Systemisch Coachen Heusden

Doorbreek jouw, vaak onbewuste, patronen en leer ze beter te begrijpen en te hanteren.

Systemisch Werken of Opstellingen is ontwikkeld door Bert Hellinger. Het is een methodiek die de verborgen dynamieken binnen systemen bloot legt. Het is een manier om inzicht te krijgen in jouw plek in een systeem. Dit is niet alleen je familiesysteem zoals  je gezin, je familie, maar ook in systemen zoals je werk, je team, je school of bijvoorbeeld een vereniging. Alles wat er gebeurt in een systeem en de plaats die jij er in inneemt bepaalt, vaak onbewust, wat je doet en waarom je dit doet.

Systemisch Werken maakt deze onbewuste patronen zichtbaar, laat zien waar die patronen je belemmeren, zodat je ze begrijpt en beter kunt hanteren.

Van onbalans naar balans in jezelf en je omgeving.

Buiten de verschillende systemen waar jij deel van uit maakt zijn er ook vijf systemische wetmatigheden.

Op het moment dat er een onbalans ontstaat heeft dit invloed op jou of het systeem waar jij deel van uit maakt. De vijf systemische wetmatigheden zijn er altijd zonder dat jij je er bewust van bent. Of je nu wilt of niet. Een goed voorbeeld hiervan is de zwaartekracht. Het mooie is dat als jij wel bewust wordt van de vijf systemische wetmatigheden, jij er zelf voor kan zorgen dat de systemische kracht de rol krijgt die het toebehoort. Zo kan er geen verstoring ontstaan.

Op het moment dat er wel een verstoring ontstaat dan zal een systeem uit balans raken. Dit heeft gevolgen voor zowel het interne systeem als het externe systeem (alle systemen waar jij toebehoort). Met het interne systeem bedoel ik jou als mens. Jouw lichaam, verstand en ziel. Als er een verstoring ontstaat in het interne systeem zal er ook altijd een verstoring en onbalans zijn in de externe systemen. Als gevolg van de verstoring ga je niet alleen minder functioneren, ook je vitaliteit, levenslust en jouw natuurlijke daadkracht nemen af. Je gaat je steeds ongelukkiger voelen, slechter in je vel zitten en voel je je leeg en onvoldaan. Of ontbreekt het jou aan levenslust en voel je je moe.

Tijdens de sessie maken we alle informatie inzichtelijk. Doorbreek jij jouw, vaak onbewuste, patronen en leer je ze beter te begrijpen en te hanteren.

We maken al deze informatie inzichtelijk. Dit kan op verschillende manieren. We maken  gebruik van alles wat er in jouw hoofd en lichaam gebeurt. Dit doen we met behulp van systemische coaching, het gebruik van een tafelopstelling om de dynamieken in jouw familie inzichtelijk te maken, maar ook het gebruik van vloerankers om te ervaren wat jouw plek voor je doet. Daarmee wordt de informatie waarneembaar, zichtbaar én voelbaar en kun je erkennen wat er is.

Op het moment dat wij samen, tijdens de sessies, naar jouw hulpvraag kijken, krijg je inzicht in de diepere oorzaken of achtergronden van je vraag. Heeft het te maken met een systemische wetmatigheid of is het te herleiden naar één van de systemen waar jij deel van uit maakt? 

Alleen door alles te doorvoelen kun jij jouw belemmerende en negatieve patronen doorbreken.

Zoals ik al eerder beschreef doe ik niet aan pleisters plakken. Echter het eerlijk zien van wat er is, is niet altijd fijn. Alleen door het doorvoelen van jou pijn kun jij jouw patronen doorbreken.  Hoe moeilijk dit is ook is je zult merken dat het zorgt voor een enorme opluchting.

Je hoeft het niet alleen te doen. Ik sta naast je om die pijn aan te gaan. Ik leidt je terug naar de pijn, om deze in het hier en nu te ondergaan, zodat je weer in je eigen natuurlijke kracht komt te staan. Hierdoor ontstaat er weer beweging, ruimte en een enorme opluchting. Jouw energie gaat weer stromen en daardoor sta jij weer volledig in jouw eigen kracht. Hoe fijn is dat?

Heb jij mijn sociale media al gezien? Li(n)ken, volgen of delen? Heel graag!

EMDR  Hypnotherapie Heusden Coaching EMDR Den Bosch EMDR Systemische coach Drunen EMDR mBIT Waalwijk Coaching EMDR NLP coaching Vlijmen EMDR mBIT Systemische coach Rosmalen EMDR NLP coach Wijk en Aalburg Coaching EMDR mBIT Zaltbommel EMDR Hypnotherapie Systemische coaching Kaatsheuvel EMDR Hypnotherapie NLP coaching  Sleeuwijk Coaching EMDR Familieopstellingen mBIT Werkendam EMDR Hypnotherapie Almkerk 

Scroll naar boven