Over mij

Esther Loeffen

Eerlijkheid, vertrouwen, verbondenheid, wederzijds respect, gezondheid, doorzettingsvermogen, positiviteit en genieten van het leven zijn mijn kernwaardes waar ik voor sta en wat belangrijk voor mij is.

Ik woon samen met mijn man en onze 2 hondjes in het mooie Heusden. In mijn vrije tijd wandel ik graag, lees ik veel en kook graag en dat betekent dat ik mijn man probeer van de lekkerste maaltijden te voorzien.

Esther Loeffen EMDR en Hypnotherapeut

Hoe ben ik gekomen tot wat ik nu doe?

Al vanaf mijn 19e ben ik werkzaam in de tandheelkunde. Ooit na mijn stage bij een tandartspraktijk blijven “hangen” als balieassistente. Daarna, bij andere praktijken, gewerkt als tandartsassistente, preventieassistente en orthodontieassistente. Uiteindelijk ben ik op kantoor bij een tandartsketen terecht gekomen om tandartspraktijken administratief te ondersteunen. En toen gebeurde het. Het werken op kantoor was niet waar mijn hart lag wat betekende dat ik er diep ongelukkig van werd. Dat had ik niet in de gaten totdat ik ziek werd. Hoe ziek ik ook was ik besefte mij dat ik niet voor niets ziek was geworden. Ik besefte dat ik niet mijn leven leidde zoals ik dat graag wilde. Tijd om radicaal het roer om te gooien. Ik wilde weer werken met mensen want dat is waar mijn hart ligt.

Het roer om....

Voor mij was het meteen duidelijk dat ik niet meer terug wilde naar een tandartspraktijk Niet omdat ik dat niet meer leuk vind alleen wilde ik graag nieuwe dingen leren. Zo begon ik aan de opleidingen NLP practioner en systemisch werken puur om mezelf te ontwikkelen en om anderen te kunnen coachen. Wie ik ben en waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Daar kwam ik, door een workshop, in aanraking met hypnotherapie. Waar ik in eerste instantie sceptisch was omdat ik alleen show hypnose kende raakte ik door het ondergaan van een hypnose sessie erg enthousiast. In niets leek het op show hypnose. Het overtuigde mij wat voor resultaten je kunt behalen wanneer je hypnotherapie als behandeling in zet. Ik besloot om de opleiding voor hypnotherapeut te volgen om zo mijn eigen praktijk te starten.

Esther Loeffen. Van tandartsassistente naar EMDR en Hypnotherapeut

Tijdens de opleiding werd mij steeds duidelijker wat ik wilde gaan doen met mijn diploma hypnotherapeut. In mijn loopbaan in de tandheelkunde heb ik veel mensen mogen begeleiden met tandartsangst en gezien wat tandartsangst doet met iemand. Juist deze mensen wil ik gaan helpen. Zeker omdat ik precies weet wat iemand bedoeld als deze een situatie in een tandartspraktijk omschrijft. Of als degene aangeeft waar hij of zij het meest angstig voor is. Om dit zo optimaal mogelijk te doen heb ik inmiddels ook de opleiding tot EMDR therapeut afgerond zodat ik alle tools in huis heb. Recent heb ik de opleiding tot mBITT coach afgerond. 

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen met behulp van EMDR en hypnotherapie? 

Plan dan een gratis vrijblijvend (telefonisch) kennismakingsgesprek in.

Opleidingen Esther

  • NLP practioner
  • Systeem- en rouw &verlies therapeut
  • Hypnotherapie practioner
  • EMDR therapeut
  • mBITT coach

Heb jij mijn sociale media al gezien? Li(n)ken, volgen of delen? Heel graag!

EMDR  Hypnotherapie Heusden Coaching EMDR Den Bosch EMDR Systemische coach Drunen EMDR mBIT Waalwijk Coaching EMDR NLP coaching Vlijmen EMDR mBIT Systemische coach Rosmalen EMDR NLP coach Wijk en Aalburg Coaching EMDR mBIT Zaltbommel EMDR Hypnotherapie Systemische coaching Kaatsheuvel EMDR Hypnotherapie NLP coaching  Sleeuwijk Coaching EMDR Familieopstellingen mBIT Werkendam EMDR Hypnotherapie Almkerk